Vad är “Utmattningsgrupper Online”?

Vad är Utmattningsgrupper Online?

Utmattningsgrupper Online är självhjälpsgrupper på nätet för dig som vill känna mindre ensamhet och mer igenkänning och gemenskap på din utmattningsresa . I våra utmattningsgrupper online kan du utbyta erfarenheter och upplevelser med andra människor som är på ett liknande ställe, där ni följs åt och hjälper varandra till läkning. Vi använder en samtalsmetod som kallas för “Rundan” i våra möten, där man får prata och dela med sig i lugn och ro, en person i taget.

Utmattningsgrupper Online bygger på tre grundstenar:.

Frivillighet – alla som deltar gör det frivilligt, finns inget annat sätt, ingen kan ordineras/tvingas
Likvärdighet – alla är lika mkt värda, ingen ledare, alla ska kunna vara med oavsett ekonomi.
Ömsesidighet – vi ger av oss själva när vi delar och får från andra när de delar vad som finns inom dem.

Hur fungerar mötet?

Utmattningsgrupperna består oftast av 6-10 deltagare. Samtalet sker utifrån en pedagogisk metod som kallas ”Rundan”, inspirerat från Självhjälphuset Solkatten, där man utgår från sig själv och talar i jag-form. Gruppdeltagarna talar i tur och ordning och ingen avbryter eller kommenterar det som sägs, om inte den som talar ber om det. Man har inget taltvång. Att tala på detta sätt gör att man bygger upp sig själv inifrån. Ord för ord, bit för bit, skapar man sig själv på nytt med hjälp av sin egen inre röst. 

Vart ses man?

Mötet sker Online via Zoom meetings. Man kan med andra ord använda sin laptop, mobil eller padda och träffa andra utmattade runt om i Sverige direkt från soffan.

Hur ofta ses man?

Första mötet är ett prova-på möte. Om man känner att mötet, gruppen man träffar och hela upplägget känns givande, kommer man, om det var minst 4 deltagare, få en inbjudan till att vara med i en sluten grupp efter prova-på mötet. Den slutna gruppen ses varje vecka, samma dag och tid via Zoom, tills att gruppen väljer att avsluta. Vi har grupper som ses på dagen och kvällen. 

Hur länge ses man?

Våra online-möten är anpassade efter din energinivå. Mötet består av två halvor. Varje halva brukar ta mellan 45-60 minuter beroende på antalet deltagare och hur länge varje deltagare delar. Efter första halvan är det paus på 10-15 minuter och då kan de deltagarna som ej orkar fortsätta lämna mötet. Resten av deltagarna fortsätter och delar med sig på den andra halvan efter pausen. Totalt sett, med paus, kan man ses upp till två timmar för de som vill. 

Kostar det något?

Det kostar 20 kr per möte. Men har du ej råd, kan du delta ändå. Ekonomin ska ej vara ett hinder.

Hur anmäler man sig?

Du anmäler dig genom att göra en intresseanmälan eller genom att anmäla dig direkt till eventet när den ligger ute. Intresseanmälan finner du genom att trycka på knappen nedanför. Efter att du har gjort en intresseanmälan meddelar vi dig på mail när nästa gruppstart äger rum för anmälan.

GÖR EN INTRESSEANMÄLAN
Share via
Copy link
Powered by Social Snap