89. “Det är inget fel på någon av oss” – Stefan Alldén delar

Stefan har försökt ta livet av sig åtta gånger och kommit ut på andra sidan lidandet med en ny typ av teoribildning för medvetandet. Han har skrivit boken ”I Stefans Namn”, där han på ett unikt sätt tar läsaren, genom exempel ur sitt liv, mot alltmer fördjupade förklaringar till vad han menar utforskar lidandets ursprung.

Egentligen tror han inte på att prata om självmordsförsöken på traditionellt vis, för han menar att han då går emot sin egna teori och skapar dissonans i honom. Men, i detta avsnitt delar han med sig av några av försöken. Och berättar om delar av hur han idag ser med nya ögon på det vi kallar för psykisk (o)hälsa och vad han kommit fram till genom sitt lidande.

–   Paradoxalt nog vill jag inte vara utan allt lidande jag varit med om. Det har gett mig så mycket och nu står jag inför det här med medvetandeteorin. Så, märkligt livet kan vara; från att ha varit totalt omedveten och helt utan självkänsla, ger jag mig nu i kast med att försöka förklara mänsklighetens största gåta och hur lidandet uppstår. Tack vare lidandet. Men, som inte behöver finnas.

Stöd vår podd genom att swisha till följande nummer: 123 485 88 33 

Prenumerera, recensera och betygsätt oss gärna på iTunes, eller i din poddapp så andra vet att vi finns! ♥

Insta: @rakt_in_i_vaggen @jenniferfrostelid @alex91.eriksson

Hoppas ni får en givande lyssning!

Lyssna genom:

Spotify
Podcaster
Acast

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link