146. Sara Bramfors – Ingen skulle få se att jag inte pallade trycket!

I februaripodden får du lyssna på Sara Bramfors utmattningsresa. Hon beskriver sin medverkan med följande ord: 

Sara: Att vara så “svag” att jag blev hemskickad av chefen var ett kvitto på det största misslyckanden jag kunde tänka mig då i februari 2019. Jag var så rädd för att andra skulle se att jag mådde dåligt, att jag skulle bli påkommen med att inte palla trycket. Länge hade jag dolt hur jag egentligen mådde och hur trött jag var, allt på grund av skamkänslor av att inte duga, inte ha vad som krävs för jobbet som rektor i förskolan.

Min berättelse handlar om skammen, skulden, sorgen, smärtan och förtvivlan när jag drabbades av utmattningssyndrom. Hur det känns att blotta sig själv och sina känslor för både familj och vänner, men också utomstående som läkare, f-kassan och chefer. Att behöva “ge upp” för att kunna läka och komma vidare. Det är också en beskrivning av hur min resa varit och hur jag i viss mening nått acceptans. Hur jag tillslut hittade modet att öppna mig och börja skriva om min utmattning. Jag kände tidigt att jag ville skriva, för bearbetning, förståelse och för att jag alltid haft en dröm om att göra det, men steget från anteckningsboken till att skapa ett naket Instagram konto tog lång tid och var förknippat med vånda, självkritik och mycket oro. Att nu medverka i podden Rakt in i väggen känns både spännande och nervöst, det blir ännu en dimension av att våga vara öppen med utmattningen. Blir du nyfiken och vill läsa mer om min resa, tankar, känslor och tips är du välkommen till mitt konto på Instagram – Vägen från väggen.

Jag var så rädd för att andra skulle se att jag mådde dåligt, att jag skulle bli påkommen med att inte palla trycket. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.