142. Isabelle Uskali Wassler – Stress i läraryrket

Isabelle Uskali Wassler: Så länge jag kan minnas har jag drivits av prestation och höga krav på mig själv. Jag hade under årens gång lyckats bygga upp min inre ”stressboll” så stor att den tillslut sprack. Som verksam lärare var det även svårt att hålla koll på den tunna gränsen mellan arbete och privatliv och med många bollar i luften resulterade det i att jag blev sjukskriven i utmattningssyndrom. Genom skammen av att ha blivit sjuk i stress och att känna sig enormt otillräcklig blev jag tvungen att se på min livssituation och börja lära känna mig själv igen.

Idag arbetar jag som grundskolelärare och driver även mitt eget företag Hållbart fokus där jag arbetar som stresspedagog och mental coach. Det som får mitt hjärta att brinna lite extra är att lära ut om stress och mental träning och att ge redskap och verktyg för hur du kan hålla både inom arbetet och rent privat. Hur du kan hitta ett fokus som är hållbart för dig. Då jag själv är verksam lärare brinner jag även lite extra för att få in stresshantering som en naturlig del i skolans värld.

Jag hoppas innerligt att jag med detta avsnitt kan hjälpa dig som lyssnar en bit på vägen, oavsett om det handlar om ge inspiration eller skapa känslan av att du inte är ensam. Våga sätt dina egna behov först då och då och kom ihåg att det som kommer göra skillnad på riktigt för dina elever, kollegor eller nära och kära är att du först och främst tar hand om dig själv.

Är du intresserad av konsultation eller coachning inom förebyggande stresshantering, mental träning eller personlig utveckling är du varmt välkommen att kontakta mig på isabelle@hallbartfokus.se.

Varma hälsningar Isabelle Uskali Wassler

Följ Isabelle:
Facebook: Hållbart fokus
Instagram: @hallbartfokus
Hemsida: www.hallbartfokus.se

Vill du vara med och dela din berättelse hos oss via podcast eller blogg? Eller tipsa oss om en gäst? Kontakta carolin@raktinivaggen.se

Du finner dagens avsnitt i mediaspelaren nedanför men också på följande länk om du vill lyssna i en app: https://link.chtbl.com/Raktinivaggen

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link