121. Utmattningens labyrint : en patient & en läkare – två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom

121. Utmattningens labyrint : en patient & en läkare – två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom

Lyssna till ett unikt avsnitt där en tidigare patient och en läkare samtalar om utmattningssyndrom. På ett öppenhjärtigt och ärligt sätt delar Ulrika Malmesved, som tidigare varit sjukskriven för utmattningssyndrom, med sig av sina erfarenheter. Hennes egna höga prestationskrav medförde många stressymptom och panikångestattackerna blev allt fler. Det ledde henne rakt in i det som kändes som utmattningens labyrint. 

Det blev också titeln på den bok som hon har skrivit tillsammans med läkaren som behandlade och samtalade med henne under sjukskrivningen. Antonio Alonso-Villaverde Lozano jobbar som företagsläkare och träffar dagligen personer med stressrelaterad ohälsa. Han har utvecklat en egen metod för att förebygga, behandla och följa upp patienter med utmattningssyndrom. För Ulrika blev han ett stabilt bollplank, som returnerade alla hennes ord ihop med visdom, förklaring och vägledning. Vägledning och mod att våga prova nya outforskade vägar för att klara den mödosamma resan och hitta vägen ut ur utmattningens labyrint. 

Ulrikas intresse för hälsa och friskvård växte sig allt starkare och hon sa upp sig från sitt arbete som lärare och utbildade sig inom hälsa. Idag jobbar hon i sitt egna företag Måbrarummet i Lidköping, där fokus är stresshantering, taktil massage och personlig träning. 

Ulrika och Antonio håller föreläsningarna om stress och utmattningssyndrom med utgångspunkt från deras gemensamma bok Utmattningens labyrint – En patient & en läkare – två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom. Idus förlag. 

Vill du beställa boken får du 25 % rabatt när du uppger koden VILA hos förlaget. 

Gäller tom 2019-12-31       http://www.idusforlag.se/utmattningens_labyrint


Prenumerera, recensera och betygsätt oss gärna på iTunes, eller i din poddapp så andra vet att vi finns! ♥ Stöd vår podd genom att swisha till följande nummer: 123 485 88 33 

Lyssna genom:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link